Foto Elmira 3
sailing 2

Over mij, Elmira Nijhuis

Focus op kracht, transparantie, gelijkwaardigheid en kwetsbaarheid. Dat zijn ‘leitmotiven’ in mijn leven. Ik heb de wijsheid niet in pacht, mijn klant ook niet altijd. Samen komen wij, in gelijkwaardigheid, vaak tot mooie resultaten.

Ik hou van mensen. En ik heb een zwak voor bijzondere individuen. Eigenwijze professionals of kritische directeuren en managers. En het blijkt dat mensen zich door mij gesterkt kunnen voelen.

Autonomie en verbondenheid zijn belangrijke thema's in mijn leven. Ik heb er mijn werk van gemaakt. Want in een psychologisch veilige omgeving kunnen mensen in verbondenheid hun autonomie tot uiting brengen. Een psychologisch veilige omgeving creëren is geen gemakkelijke opgave. Maar het is niet onmogelijk. En ik draag er graag aan bij.

Ervaring 

Ruim 24 jaar ondersteun ik mijn klanten in de ontwikkeling van hun organisatie, de teams en mensen die er werken, onder andere bij GITP, als senior organisatieadviseur.

Behoefte aan breed kijken

Ik combineer in mijn werk mijn relationele gerichtheid met mijn analytische vermogen.
Mijn behoefte om breed te kijken heeft zich ook vertaald in een breed spectrum aan opleidingen, van jurist tot op het gebied van economische betrekkingen, verandermanagement en conflictmanagement.

Ik blijf graag wetenschappelijk bij, op mijn vakgebied, zoals uit mijn promotieonderzoek blijkt.
Ook ben ik lid van de Leadership Quest van het Zijlstra Center van De Vrije Universiteit.

Ik ben in het voorjaar van 2018 gecerticifeerd, door de Universiteit van Purdue, in de 'strategic doing methodiek' een methodiek om in samenwerking innovatie in complexe omgevingen te realiseren.

Samenwerken

Ik werk veel en graag samen met verschillende andere adviseurs op een breed terrein.

Naast mijn werk en onderzoek verleg ik graag zeilend met mijn man en dochters mijn grenzen!

dr. mr. Elmira Nijhuis MA