pexels-photo
pexels-photo-2

'Voordeel van de twijfel'

Aangaan van verbinding

‘Samen doorontwikkelen’ vereist open en vrij met elkaar van gedachten wisselen, met elkaar van mening verschillen, nieuwe dingen inbrengen, diversiteit benutten en persoonlijk leiderschap vertonen. Met andere woorden: écht samenwerken, de verbinding maken.

Veiligheid

Noodzakelijk hiervoor is dat je binnen het team elkaar het voordeel van de twijfel geeft. Als je het idee hebt dat teamleden jou het voordeel van de twijfel geven - en andersom - dan voel je je veilig genoeg om je uit te spreken, van mening te verschillen, nieuwe dingen uit te proberen, fouten te maken etc. Het is het gevoel en de idee dat je hier niet op wordt afgerekend. Het is ook het gevoel dat je gewaardeerd wordt om wie je bent. En dat er persoonlijke aandacht is.

Promotieonderzoek

Dit onderwerp fascineert mij. Vandaar dat ik er mijn promotieonderzoek van heb gemaakt. Ik ben aan het promoveren op 'Het voordeel van de twijfel' in beleidsvormende teams. Wat verstaan deze teams onder deze term? Wat zijn de bevorderende en belemmerende factoren? En wat zijn de gevolgen van het (ontbreken van) geven van het voordeel van de twijfel?

Op de hoogte blijven?

Mocht u mijn fascinatie delen en op de hoogte willen blijven van (onderdelen van) mijn onderzoek?
Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

 

Graag wil ik info over samenwerkingsonderwerp 'het voordeel van de twijfel' ontvangen.